Helekatti, vanaha Lumia hajos. Piti sitte ostaa uus puhelin. Päätin, että ostan Kiinalaisen älypuhelimen. Mitäs näitä nyt on. ZTE, Huawei, Xiaomi, HTC ja niin. Kokeilin kaverin XiaoMi puhelinta. Hieno laite. Piti sitte tutkailla lisempää. Lopulta päätin ostaa XiaoMi-2a puhelimen. XiaoMi-3 olis ollu kans kova, mutta kun Euroopassa toimiva versio tullee markkinoille sen verran myöhään nii nyt ei pysty oottellee.

Ovelia kavereita nuo firman perustajat. Myyvät laadukkaita puhelimia halvalla. Android käyttöjärjestelmä siis. Ovat toki olleet sen verran ovelia, että tekivät käyttöliittymästä, MIUI:stä, iOS näköisen. Tästä näkkee tarkemmin

IMG_0221-normal.jpgIMG_0222-normal.jpg


Tilasin puhelimen XiaoMi kotisivuilta ilman kytkyliittymää ja maksoin siitä 1499 Rämpylää, eli 180€. Sillä sai sitte seuraavanlaiset speksit verrattuna Lumiaan: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5646&idPhone2=4240. Tähän asti olen tykännyt puhelimesta!

XiaoMi firmasta on monenlaista tarinaa liikkeellä. Jotku sannoo, että se on vaan Kiinalaisuuden ilimentymä, eli kopioidaan sitä mikä myy. Eikä ihime, netistä löytyy artikkeleita joissa kerrotaan, että firman perustajat suorastaan imitoi Steve Jobsia mm. pitämällä samanlaisia kledjuja päällä. Varmaan siitä sitte saa flowin päälle. Firman perustajat sannoo, että XiaoMi on yrityksenä Googlen, Amazonin ja Applen risteytys. Kai ne jottain tekkee silti oikein. Tuovat tässä tämän vuojen puolella markkinoille maailman halavimman älypuhelimen. Niinku tämmösen:

Screen%20Shot%202013-10-15%20at%2019.21.

Niin, saat 799 rämpylällä, eli 100€:llä, puhelimen, jossa on 4-ydin prossu, hyvä kamera, ja kaikkee muuta. Kai ne kiinalaiset tekkee jotaki oikein? Tässä ote uutisesta:

This week, Xiaomi launched a new smartphone, the "Hongmi," or "Red Rice." It's red and beautiful. There were 7.45 million pre-orders, and the phone reportedly sold out in 90 seconds. So that, too, is very Apple-like.
Read more: http://www.businessinsider.com/ceo-of-chinas-apple-xiaomi-lei-jun-2013-8#ixzz2hmx6LWdv

Nii. Ei taiettu Lumioita tilata ihan kaheksaa milijoonaa zipaletta etukäteen. No ehkä vähän epäreilu vertaus, mutta kuitenkin.