Isoveli valavoo. Uskokkaa pois. Täällä yliopistolla on seuraavanlaiset politiikat:

  • Poissaoloihin pittää hakia kirjallinen lupa (jos oot reissaamassa, sairaana tms.). Suomessa tarvinnu koskaan mittään selitellä..
  • Jos oot yli 5 päivää poissa kaupungista siun pittää ilimottaa siitä kirjallisesti yliopistolle (niin kiinalaisten kuin vaihtareiden). Siis niinku mitä ihimettä? Suomessa tottunu siihe, että riittää ku ilimottautuu läsnäolevaksi yliopistolle eikä käy siellä ku korkeintaan tenteissä. Olishan tuo ny ihime jos häätyis ilimottaa oman tiedekunnan toimistoon jos lähtöö käymään kotosalla viikoksi..

No eipähän ainakkaan käy köpelösti jos jottain sattuu. Toverit ja demarit tietää missä on menossa ja tullee auttamaan.

En minä tähän vielä hajonnut. Vaan tähän:

Yliopisto järjestää 17-19.10. omat urheilukisat, joihin kaikkien on pakko osallistua. Kysyin ystävältäni Sijieltä (opiskellut siis suomessa), että osallistuuko tuonne kukaan. Fuksit kuulemma osallistuu, vanahat tajuaa olla osallistumatta. Näinpä ajattelin keksiä parempaa tekemistä tuolle ajalle. Sain päähäni järjestää excursion Shanghaihin. Lopulta saatiin kaikkien suomalaisten eforttien avulla reissu kasattua ja tällä hetkellä vierailtavat yritykset on:

Hyvä reissu siis tulossa! Tännään tuli jännä käänne. Homma oli kutakuinkin tämmönen: ystäväni A saa puhelun kv-toimistolta:

Toimisto: "Hei, myö aateltiin että sie voisit olla airueena tuossa avajaisseremoniassa. Tai oikiastaan ollaan vähän jo sovittu että sie oot se."

A: "No katos ku mie en pääse, ollaan menossa excursiolle."

Toimisto: "NO mutta eihän se käy. On urheilukisat. Ette työ voi mennä. Voitteko työ muuttaa aikatauluja."

A: "No ei voida muuttaa, on lennot ja kaik on sovittu."

Toimisto: "Tästä ei seuraa hyvää, tämä tulee vaikuttammaan teijän arvosanoihin."

A: ".."

No myöhemmin kävin ite toimistolla ihan muissa asioissa. Alakoivat heti jututtaa miuta:

Toimisto: "Nii ootteko te lähössä sinne? Ette työ voi mennä. On kisat. Mie ilimotin, että kaikkien on oltava siellä."

Minä: "No katsos, me juteltiin yritysten kanssa ja ehotettiin päivämääriä, ja lopulta nämä oli ne mitkä kävi. Sori nyt vaan et menee päällekkäin, mutta henkilökohtasesti mie uskon että meille jää enemmän kätteen tästä keikasta ku niistä kisoista. Ja lisäksi, minä oon vaan niin tottunu siihen akateemiseen vapauteen mitä meillä Suomessa on, eli en ihan täysin hiffannut että tämä nyt on oikeasti koko maakunnan ykköstapahtuma kerran vuodessa"

Toimisto: "No myö ei myönnetä teille vapaata. Ette työ voi lähtiä sinne. Tai no, voitteko siirtää aikatauluja päivällä? Sitte voisitte mennä."

Minä: "No ihan sama myönnättekö, ollaan alle 5 päivää reissussa eli ei tarvi kuitenkaan ilimottaa. Ja joo, me ei siirretä mittään. On lennot ja aikataulut ja kyydit sovittu."

Toimisto: "No mutta ette työ voi mennä. Tästä ei seuraa hyvää. Mie joudun varmaan ottamaan yhteyttä teijän yliopistoon ja kertoo kuinka perseestä te ootte."

Minä: "No hei, mie oon 26v, en 12v, eli osaan kyllä ihan ite tehä päätöksiä sen suhteen missä minun tarvii olla milloinkin. Jos haluat ilimotella suomeen päin niin siitäpä ilimottelet, myö ei peruta reissua."

Jos joku lukkee siellä Oulussa tätä nii elekää ihimetelkö jos perästä kuuluu. Hähähähähähä!

p1fwf-normal.jpg