Tulipa käytyä eilen porukalla baarissa. Sitä ennen vedettiin italialaista ruokaa ravintelissa - olin positiivisesti yllättynyt, koska ruoka oli hyvää! Usein kiinassa ei esimerkiksi raaka-aineiden vuoksi oikein saada aikaiseksi oikeanlaista länkkärisafkaa, tai sitten se johtuu vain ammattitaidottomuudesta.

No mutta, kertauksen vuoksi

  • Baareissa kiinalaiset tarjoaa sinulle tosi mielellään juotavaa ja tupakkaa, koska kokevat sen jotenkin hienoksi (ainakin täällä Nanchangissa, jossa ei ole paljoa ulkomaalaisia), että pääsevät länkkäreiden seuraan.
  • Iliman korvatuluppia ei kannata mennä baariin, koska muzakki on sen verta lujalla. 
  • Välillä tuntuu siltä, että länkkäriseuran hakeminen on jopa liiankin aggressiivista. Eilen tuli koettua se, että jotku kutsuvat viittomalla pöytään ja jotku sitte suorastaan ottavat käsistä tai hartioista kiinni ja vetävät mukaansa.
  • Monissa yökerhoissakin tarjotaan pikkusuolaisen lisäksi ruokaa! Siis ihan nuudelisoppaa ym. En vain tajua paikallisten logiikkaa, eilen näin todella monta kertaa tarjoilijan keikuttelevan kuumaa nuudelisoppaa läpi väkijoukon. Varmaan joskus läikkyy päälle.
  • Kiinalaiset tykkää ostaa pullon alkoholia (vodkaa, viskiä, konjakkia tm.) ja lantrata sitä sitte ylleensä jääteehen.

Niin. No eilen mentiin sitten baariin ja pyörittiin ympyrää aluksi niinku baareissa ylleensä tehhään. Jostain pöydästä yks daami sitte nappas hartioista kiinni ja yritti saaha meikäläistä ja paria muuta kaveria jäämään siihen pöytään. En oikein gillannu tämmösestä aggressivisesta tavasta ja jatkoin sitten matkaa. Lopulta päädyttiin toiseen pöytään, jossa oli yliopisto-opiskelijoita kaupungin toisesta yliopistosta. Olivat ihan leppoisen oloisia ja juttelin kiinaksi opiskelusta. Olivat matkailualan opiskelijoita itseasiassa.

Ylleensä tytöt kyssyy tosi nopiaa, että ootko sinkku. Sannoin suoraan, että olen varattu nii ei jääny mittää epäselevää kenellekkäään. Vaihettii sitte pöyäsä puheenaihetta ja ilta jatkui. Meikä on vaan pohtinu, että ymmärtääkseni täällä opiskelijat ei käy kovin usein klubeilla, koska se on heille suhteellisen kallista. Sitte meijän vaihtariporukassa, jossa keskimäärin raha ei ole ongelma jos haluaa lähteä ulos, mietitään että on halapa ilta tulossa ku maksatetaan paikallisilla kaikki juomat. Kai se pittää ajatella, että jos joku haluaa tarjota nii sitte saa tarjota.

Meikää alako kyllä ahistammaan aika nopiaa tuo baarissa oleminen, koska:

  • Saat kilistellä kaikkien pöydän jäsenien kanssa laseja
  • Ulukopuolisetki tullee skoolaamaan sun kanssa ku näkkee että se onnistuu muillakin
  • En oo vaan tottunu siihe, että ihimiset pörrää ympärillä noin palijua sen takia, että oot eri näkönen ku muut. Eilenkin joku paikallinen ravintoloitsija kutsui minut ja muut uuden baarinsa avajaisiin tämän kuun lopussa. Vissii baarin imagon kannalta olis tärkiää saaha ulukomaalaisia mukkaan.
  • Ja lopulta se, että kun on vapaamatkustaja olo siitä että ihimiset tarjoaa sinulle koko ajan

Noh, jossahin vaiheessa astuin jonkun miehen varpaitten päälle vahingossa. Kaveri huomautti ja veti avarilla selekään. Ei ihmeempiä, en vaan tajua. Ehkä änkyräviinaa. Vähän tämän jäläkeen otin muutaman tytön kanssa kuvia, jonka jäläkeen joku mies tuli ottaa kuvaa minun kanssa ja asetti toisen käden hartialle ja toisen käden nyrkkinä minun poskelle. Jotenkin fiilis lopahti. Lähin lompsimaan vessaan ja aattelin hypätä sitte taksiin. Jäläkeenpäin sitte mietin ommaa aikaa Kiinassa ja totesin, että Helsingin päärautiskalla on yöllä turvattomampi olo kuin täällä. En oo kyllä nähäny väkivaltaa tai tappelua baareissa. Toki, Kiinassa nyt on niin palijon asukkaita ettei siltäkään voi aina välttyä.

Vessassa törmäsin sitte siihen, mitä kiinassa näkkee usein: ihimiset purjoaa pitkin seiniä. Ei hyvä helevetti, kävin kusella ja kaks kaveria purjoaa pisuaareihin ja sitte käsienpesupaikalla yks daami oksensi siihen reikään johon laitetaan käsipyyhepaperit ja toinen vetää kasuaalisti roskakoriin. Teki mieli ottaa kuvia, mutta en nyt sitte viittiny. Sitte ku hommat on taputeltu nii siivooja käy siivoamassa paikat kuntoon ja homma jatkuu. Meikä ei vaan tajua tätä ilmiötä. Tuntuu, että täällä porukka käy heittämässä kasuaalit välipurjot ja jatkaa sitte samaan tahtiin. Baarihenkilökunta ei siis poista juopuneita henkilöitä, paitsi silloin ku niitä pittää about kantaa pois.  

Jäin sitte pohtimaan vähän pitemmälti tätä. Kiinalaiset ei näytä juovan baarissa mietoja alkoholijuomia, vaan teräviä lantrikien kanssa. Ehkäpä se sitten aiheuttaa sen efektin, että humala iskee päälle kunnolla ja lopputulos on huono. Tämän lisäksi kiinalaiset skoolaa koko ajan ja siinä pittää sitte juua kavereitten tahtia. Varsinkin kiinalaiset tytöt on tosi hoikkia, niin alkoholi sitte tekkee aika nopiaa tehtävänsä. Ehkä silläkin on sitten asiansa, että kinkit syö palijon katuruokaa, jossa lihat saattaa olla lämpimässä pitkän aikaa ja näin päin pois - varmaan vähemmästäkin mahassa kiertää. 

Ainii, muistatteko vielä Suomessa niitä aikoja kun sisällä sai polttaa? Ai että tuoksuu vaatteet hyvältä!