Kiinassa on hieman erilainen kalenteri kuin Suomessa. Lukuvuosi kestää täällä reippahasti 6.1.2014 asti, ja siinä välillä ei oikeastaan vietetä joulua tai muutakaan. 24. päivä saatiin iltapäivä vapaaksi, mutta aamuluennot pidettiin, jonka lisäksi 25. päivä oli normaalisti luentoja. Tenttejä on 30.12 ja 31.12 päivä, sekä 2.1.2014. Eipähän tartte miettiä mitä tekkee uutena vuotena ym.

Noh, meikä on ollu kyllä viimesen kuukauden todella leipiintynyt tähän vaihtarielämään. Kuten aiemmista bloggauksista voi päätellä, niin täällä ei oo aivan älyttömän hyvät urheilumahikset, joten en oo ainakaan kuukauteen tehnyt mitään. Lisäksi täällä Kiinassa on tähän aikaan aivan saakelin kylymä; missään huoneissa ei oo kunnollisia lämpöjä tai eristyksiä, jonka lisäksi luokissa, rakennuksissa ja rafloissa on pääasiassa ovet ja ikkunat auki koko ajan. Ihan vitun masentavaa touhua - ulukona on yhtä kylymä ku sisällä. Sitte ku yrittää laittaa ikkunoita kiinni nii paikalliset sannoo, että pittää saaha raitista ilimaa, nii elä laita kiinni ukseja. Tai, oon monasti käynnistäny lämmityskoneita vain huomatakseni, että niistä ei saa perkeleelläkään ulos lämmintä ilmaa. Tämä vie meikäläisen mielenkiinnon aika moneen asiaan tosi nopiaa. Tuntuu siltä, että olen hyväksynyt kohtaloni tässä Orwellilaisuuden ruumiillistumassa, jossa joku ylempi taho sensuroi elämästäsi tietyt asiat pois. 

2848980-normal.jpg

En oo jaksanu viimosen kuukauden aikana panostaa juurikaan opiskeluun. Oon tehny vain pakolliset asiat pois alta, mutta en yhtään sen enempää. Kirjoittelin aiemmin siitä miksi tätä kieltä ei kannata opiskella ja miksi kannattaa. Oon ite vaan viimeaikoina löytäny yhä enemmän syitä siihen, ettei kannata. Tuntuu, että joku on dervioinu minun oppimisfunktiosta kaiken pois ja jäljelle ei oo jäänyt mitään. Oon myös sitä mieltä, että tapa opiskella Kiinaa täällä, tai ylipäänsä, ei sovi minulle, eikä varmasti monelle muullekaan. Nimittäin, kiinan opiskelu on täällä hyvin yleisluontoista. Itse kaipaisin oikeasti liike-elämän kiinan kurssia, jossa ei perseiltäisi turhaan merkeillä (汉字) tai millään muullakaan epäoleellisella. 

Ehkäpä se liittyy siihen, että valmistuin 19.12.2013 KTM:ksi. Kun katson taaksepäin sitä päivää kun ilmoittauduin kiinan alkeiskurssille, olisi minun itseasiassa kannattanut katsoa aluksi työpaikkailmoituksia ja miettiä onko Kiinaan mitään saumoja. Oma kyyninen kuvani asiasta nimittäin on, että vastavalmistuneelle ekonomille Kiinassa ei oikeasti ole kovin montaa työpaikkaa. Ja monet suomalaisyritykset, jotka toimivat kiinassa, eivät ota keltanokkia ekspaateiksi. Oppia täytyy siis hakea kotimaasta ja kun yhdistää tämän yritysten tämänhetkiseen rekrytointihaluun ei voi tulla kuin siihen tulokseen, että omien kiinan opintojen välitön hyöty on aika marginaalinen.

2848979-normal.jpg

Odotan kauhunsekaisin tuntein kiinan lopputenttejä. Uskon kyllä pääseväni kaikista niistä läpi, olenhan kuitenkin pääsääntöisesti tsempannut kielen kanssa koko vaihto-opiskelun ajan. Tänään tehtiin yhdelle kurssilla harjoitustentti. Oli kohtuuttoman vaikia. Nauratti saada monen vuoden opiskelun jälkeen 49/100 pojengia. No okei, aiemmasta tentistä vedin paremmat pisteet, mutta ihan pienellä vaikeusasteen lisäämisellä meikän kielitaitokin voidaan renderoida olemattomaksi. 

Ehkäpä olen vain tottunut suomalaiseen tyyliin opiskella ja oppia asioita. Kiinalainen 应试教育, eli Exam Oriented Education, ei meikäläistä tai montaa muutakaan nimittäin palvele.

Screen%20Shot%202013-12-27%20at%2013.04.