Olin tuossa pitkällä viikonlopun reissulla Chongqingissä, teen siitä blogauksen erikseen. Tännään minulla palo hihat. Ostin Chongqingistä pieniä tuliaisia, jotka haluaisin postittaa suomeen. Mutta kun ei. Voi hyvä helevetti.

Menen eka kv-toimistoon kysymään tuutorilta mitä tehä. Katotaan netistä eri hinnat eri firmoille. Helevetin hyvä ja heleppo palavelu. Sitte katottii mitkä on lähimpänä. No kävikin ilmi, että palaveluista vain Kiinan kansallinen posti on lähin / kätevin. Hintakaan ei ollu paha. Nonii. Hienoa.

Seuraavana päivänä, eli tännään meen sitte tuutorin kanssa postiin. Hommahan meni näin:

"Hei, olis paketti Suomeen"

"Joo, täytä tuosta osoitelappu. *Täytämme osoitelapun*"

"Mitä ootte postittamassa? *Näytän tuotteet*"

"Jaa, no kun tämä postikonttori on vain isoille paketeille. Tiiättekö? Täällä ei handlata kovin mielellään kirjeitä tai pieniä paketteja. Teiän kannattais mennä tuonne keskustan pääpostiin laittamaan nuo."

"&/€%&/€%"

"No mutta miten on, voiko nämä laittaa nyt vai ei? Tässä on tämmöset pienet jutut. *näytän tuotteet käsin*"

"Jaa siulla on tuommosia. Ei niitä saa postittaa kirjekuoressa tai paketissakaan ku niissä on tuommosta materiaalia. Ne voi mennä rikki nii ei sinun ees kannata lähettää niitä."

"*MIKÄ VITUN POSTI TÄMÄ ON SAATANA!"

Niin, en vaan tajua. Tilasin taobaosta aurinkolasit ja niissä ei ollu ongelmaa, mun tuliaiset on yhtä särkyviä kuin nekin, eli eivät ole. Enkä oo mittää helevetin ydinpommia tai muoviräjähdettä lähettämässä. Mutta miksi minulla palo käämit? No tämän takia:

  1. Tuotetaan postipalvelua ja ajetellaan mikä on palveluntarjoajalle kätevintä
  2. Bygataan useita eri postikonttoreita, isoille paketeille, pienille paketeille, ja kirjekuorille erikseen. Ihan hyvä logiikka. Vähän sama ku jos haluat mennä syömään japanilaista ruokaa nii meet japanilaiseen ravintolaan tai jos haluat mennä uimaan niin meet uimahallille. 
  3. Koulutetaan vielä työntekijät jokaseen kategoriaan silleen ettei ne tiiä muista palaveluista mittään.
  4. Jos asiakas tulee pienen paketin kanssa väärään konttoriin nii ohjataan se muualle. ONHAN SE ASIAKKAAN VIKA SAATANA. Pittää mennä oikiaan paikkaan jos haluaa palavelua. Ethän sie voi mennä suomessa tai muuallakaan väärään paikkaan odottamaan bussia, vaa pittää tietää mistä ne kulukee.
  5. Asiakas on aina oikeassa (kädessä), jotta sitä voi vettää vasurilla lättyyn.

Ei muuta, voi saatana.