Jaa. Mistäköhän lähtis liikkeelle. Sekavaa touhua. Orientaatio oli aika hanurista. Onneks minun kiinalainen ystävä Oulusta, joka on opiskellut täällä Nanchangissa tuli käymään viikonlopuksi. Heti saatiin asioita hoiettua. Kummasti auttaa kun on kaveri joka osaa englantia ja kiinaa!

Käytiin keskiviikkona kattomassa vähä nähtävyyksiä. Ajoitus oli kyllä matkan järkkäreiltä huono. Tässä siis Nanchangin kuumin kokoontumispaikka (kuulemma on illalla komiat valot ja suihkulähteet, nyt vähän vaisumpaa):

IMG_0003-normal.jpg

Päivä oli sateinen ja sumuinen, mutta myöhemmin tuli noteerattua, ettei se näkyvyys kirkkaana päivänäkään niin hyvä ole. Seuraavaksi käytiinkin kattomassa vähän paikallista historiaa: http://en.wikipedia.org/wiki/Pavilion_of_Prince_Teng

No siinäpäs se päivä kutakuinkin meni. Yliopisto tarjos meille raflassa lounaan, mutta se oli aika mautonta. Olivat varmaan sanoneet, että ei tulista ruokaa. Tämän jäläkeen pyörähettiin paikallisella ostoskeskuksella ihimettelemässä. Pienen havanoinnin jäläkeen tajusin, että möivät pääasiassa eurooppalaisia rändejä, ja että hintataso oli kuin suomessa. Jäi ostokset tekemättä. Paitsi että, kävin UniQlossa. UniQlo on hyvä japanilainen ketju, laadukkaat vaatteet ja kohtuullinen hintataso. Tykkäsin. Sovituskopisa oli verholle pieni koukku, ettei se vahingossakaan irtoo jos joku vähä riuhtasee. Sovitusläpäritki oli laitettu esille. Japanilaista, I like! Sovitinpa sitten näitä vaatteita ja tykkäsin sen verran, että tein ostopäätöksen. Ikävä kyllä kauppa ei hyväksyny minun Nordean Electronia, eikä Stokkan Masteria (vaikka tiskin mukaan käy!) :( Kuulemma ulukomaalaiset kortit ei kelepaa. No ei sitte, en ostanu mittää!

Late-lumia800_001510-normal.jpgLate-lumia800_001511-normal.jpg

 

Seuraavana päivänä, eli perjantaina, edessä olikin terveystarkastus. Anon siis uutta multiple-entry viisumia, johon tarvin sitten terveystodistuksen. Ymmärrettävistä syistä en nyt hirviästi viittiny kuvata terveyskeskuksessa, mutta kerrottakoon nyt, että musta otettiin mm. keuhkoröntgen ilman mittään suojia! Oli haikia fiilis ku hoitaja asetteli kojeen rintaan ja pyys halaamaan konetta. Samalla ku katoin vasuriin, että suojat saa pyytämällä nii minun keuhkot oli jo kuvattu. Kiitos!

Virtsanäyte piti käydä kusemassa Hesen majoonesipurkin kokoseen kippoon, aiheutti varmaan monelle naurua ja harmaita hiuksia samaan aikaan.. Niin, ja ottivat vielä minun vatsasta ultraäänen! Ei vissiin ollu mittää ylimäärästä.. 

Perjantainahan pittää tunnetusti vetää nakit silimille, joten piti sekin sitte hoitaa. Tai muut hoisi, en minä. Terveystarkastuksen jälkee joku vaihtari oli varannu pöydän baarista ja sinnehän me sitte mentiin kolomenkymmenen vaiharin voimin. Kiinassa on kuulemma tapana varata pöytä ravintolasta ja samalla pitää ostaa X määrä alkoholia johon kuuluu Y määrä blandiksia. No, myöhästyttiin poikien kans lähdöstä sitten ja mentiin perästä. Nyt varmaan mennee monella sumpit väärään kurkkuun, mutta lähettiin sitte pimiällä taksilla mestoille. Miksi? No, oltiin myöhässä, normitakseja ei ollut yliopiston edessä (pimeitä oli kymmenittäin..), ja auto oli itseasiassa tosi uusi (6500km ajettu) ja näin ollen varmasti turvallisempi kuin moni normitaksi (oli jopa turvavyöt kaikille!). Mestoille päästiin kivasti, kuski ajo tosi rauhallisesti ja mietin jopa, että olisko pitäny pyytää numero ja tehä siitä vakikuski. Jätettiin tekemättä.

No sitte mentiinki baarii. Onneks tyttökaveri varotti aiemmilta Kiinan reissultansa, että siellä on musiikki helevetin lujalla. Varauduin siis korvatulupilla ja voluumi oli siedettävvää. Tuntu tosin siltä, että kyseessä oli kuuromykkien disko, kun kaikki yritti vaan lukia huulilta. Aikamme odoteltiin sisällä, jotta henkilökunta laitto pöyät kondikseen ja toi virvokkeet. Fiilis oli kuin Stigin biisissä kun korkit poksahti auki. Mietein siinä, että täällä on osa maista, jossa porukalla ei muuten olis ikää juua, ja toisaalta, osa tais olla ihan ekaa kertaa baarissa. Pöytään tuli siis tekilaa, votkaa ja viskiä. Lasit oli semmossii parin desin grogilaseja, joita sitte kaadeltii puoleen väliin täyteen ja skoolattiin sitte tulevalle vuodelle. Joo, ite en ottanu helan gårilla desiä tekilaa naamariin, mutta aika moni muu otti. Tuumasin, että tässähän käy vielä huonosti aika monelle. Jos baarissa olis voinu kuvata kunnolla nii sieltä olis saanu monta hyvää ennen-jälkeen kuvaa, sen verran turpa rullalla porukka oli. No, itellä ei ollu ihan älytön krepailufiilis nii päädyin sitte siemailemmaan mustaa Black Labelia (jotku tyhymät sotki sitä teehen..). Jossain vaiheessa sitte menin tiskille tilaamaan oluen, koska pelekkä tiukka viina illan aikana on tyhymä idea vaikka joiskin vähän. Laitoin lasini pöydälle (puoleksi täynnä Black Labelia) ja katoin listaa. Baarimikko tempas lasin mun edestä lavuaariin kysymättä mittään! Helevetti. Kyllähän suomessaki baarimikot kerrää entiset juomat pois jos otat uuen.. Meni vähän maku koko paikasta ja lähin taksilla kotiin. Matkakumppaneiksi sain toisen suomalaisen, J:n, Christinan Laosista, ja yhden marokkolaisen tytön, joka oli purjonnut pitkin seiniä. Ajeltiin sitte taksilla yliopistolle ja kerrottiin J:n kans marokontytölle alkoholinkäytöstä suomessa, erityisesti vappuna. Ei se arvostanu, mutta ei sillä ollu varaa olla vihanenkaan, hähä! Talutettiin se sitten vielä huoneeseen nukkumaan. Onneks itellä on varaa paheksua muitten alkoholinkäyttöä. Ainii, baarissa oli pimiää:

Image%209-normal.jpg

 

Löördaakia meikä olikin oottanu. Kiinalainen kaveri, Sijie, tuli mestoille. Vihdoinkin sain hoiettua oikiasti asioita! Jumasviidu ku olin ilonen pankissa. Käytiin kysyy mulle kv-tilinumero ja meiät palveltiin jonon ohi (ja jopa yhen asiakkaan ohi joka oli tiskillä). JEE! Samalla käytiin hoitamassa kiinan puhelimeen WeChat kondikseen paikallisessa liikkeessä josta ostin puhelimen. Sitte käytii syömässä hänen kantapaikassaan, josta voi kuulemma tilatakki ruokaa kottii jos ossaa! Makso 15 rämpylää eli vajjaat kaks euroo (joo on kuvat vinossa, kaanna nayttoo!)

Image%202-normal.jpgImage-normal.jpg

Kaytiin viela kunnon kampuskierroksella, katottii kaikkien urheilumestojen maksut ja aukioloajat läpi ja näin! Hienoa! Maaginen tyttö! Kutsuin itseni käymään sen vanhemmille, katotaan miten sujuu :) Kuulemma kyseisesä kaupungissa ei oo varmaan yhtään ulkomaalaista..

Seuraavana päivänä käytiinki sitte kaupungilla kierroksella. Tässäpä ollaan matkalla autolla, näkyvyys on aika surkee:

IMG_0031-normal.jpg

Kuriositeettina kannattaa kattoo noita kahta kissa patsasta, elikä siinä on Musti ja Valakonen kaveri. Sijie kerto, että ne pystytettii sen jäläkee ku joku jenkkipressa oli sanonu, ettei oo väliä, että minkä värinen mirri nappaa hiiren.. Jalo ajatus. Näkkyykö kiinan yhteiskunnassa tuo? En tiiä..

Mentiin eka UniQlohon josta ostin ne aiemmat vaatteet käspällä, hähä! Sitte käytii neuvottelemassa puvun teetättämisestä. Laitettii myyjille luu kurkkuu. Suomalaiset miehet haluais laatupuvun ja paikalli oli tietysti Sijie neuvottelemassa. Lopulta lupasivat minulle kashmirvillasta tehdyn puvun, puuvillasta tehdyn paidan, ja solmion hintaan 3600 rämpylää, eli 450 euroa. Pistin harkintaan. 

IMG_0017-normal.jpg

Tämän jäläkee käytii havistelemassa historiaa, eli mentiin kiinalaisittain aika merkittävälle mestalle. Ainoo vaan, että oltiin myöhässä nii paikka oli kiinni. Nanchang on nimittäin sellaanen mesta, jossa Mao ja kumppanit yllytti maanvilijelijät ottammaa heinätalikot kättee ja lyömää niillä riistopuoletta. Tästä voi kattella lisempää juttua: http://history.cultural-china.com/en/34History7319.html. En aiemmin tiennykkää, että kaupungilla on tämmönen poliittinen historia.. Tässä siis ruutu tuosta muistomerkistä ja museosta. Takana näkyvässä rakennuksessa on kuulemmat skapparit juonu paikallista jallua ja päättäny laittaa luun kurkkuun sillosille hallitsijoille. Heti muistomerkin vastapäätä sitten puretaankin kerrostaloja pois uuen ostarin ja metron alta. Noi osat mitkä on pystyssä/suojattuna on sitte suojattu joten kuten, ku porukka assuu siellä vielä. Ei kuulemma valtion kompensaatio oo tarpeeks hyvä.. Voin ymmärtää, kaupungin ydin-ydinkeskustaa.. Näinkö sitä aateltiin kun 1927 kalisteltiin talikoita? Kaikille vähemmän?

IMG_0027-normal.jpg

IMG_0023-normal.jpg

Mitäs muuta? No tässä on esimerkiksi kuva sähkömoposta johon on integroitu päivänvarjo.. Ei porota aurinko iholle ja rusketa (kiinalaiset tykkää vaaleesta ihosta, tumma iho on merkki fyysisestä työstä auringon alla...). Tässäpä myös kuva minun huoneesta, sekä opiskelijakortista. Olinko oikiasti naama noin näkkärillä? Maanantaina sitte kiinan kursseille..

Image%207-normal.jpgImage%203-normal.jpg

 

Ainiin, taalla on kaikeille fukseille "military training" pakollisena ekana vuonna. 6 opintopisteen kurssi :D Sijie kerto, että tässä vedetään about joka toinen päivä klo 07-17 marssia ja kaikkea muuta. Lämpöähän on tässä joku 30 astetta, niin naurattaa varmaan iha helevetisti vettää jottai sulukeisia. Niin, tytöt tekee kans!

 

Late-lumia800_001519-normal.jpgImage%204-normal.jpg