Lensin siis Turkish Airlinesillä Hki-Istanbul-Shanghai. Matka meni hyvin, kaikki ajallaan. Turkkilainen on vain lapsiystävällinen firma, minä en oo. Vähän liian meluisaa oli. Shanghain lennolla oli käytössä uusi kone, jonka varustelu oli polleaa. Turistiluokassa penkiltä löytyi tyyny, viltti, silmälaput, korvatulpat, hharja ja tahna, sekä kuulottimet. Koneessa oli myös Wifi, mutta ei tullut testattua. Messevän oloinen tämä viihdesysteemi:

Late-lumia800_001465-normal.jpg

No tosiaan, Shanghaista lähdin sitten autokyydillä Suzhouhun tyttökaverin isän luokse, josta jatkan Nanchangiin. Miellyttävän olonen kaupunki, ilmanlaatu on mielestäni hyvä ja taivas on jopa sininen! Sovittiin golffit seuraavalle päivälle ja mentiin käymään golf-kaupassa hanskaostoksilla. Hanskat oli kaikki samanlaisia, mutta merkki vain vaihtui. Liekö valmistajilla sama tehdas.. Kaupassa oli myös uusia mailoja. Varsissa luki usein, että varret oli tehty USA:ssa ja lavat Bangladeshissä. Kaunis tapa sanua, että mailat on hyviä kopioita Kiinasta.

Kyselin minkä hintasta kolffi on Kiinassa. Kallistahan se. Green fee jäsenen vieraalle oli vähän päälle 100€. Pellaaminen oli melekoinen kokemus. Karautettiin 8km taksilla ja maksettin siitä 3€. Lompsittiin autosta ulos ja ensimmäiset palavelijat otti mailat ja antoivat meille laput. Sitte lompsittiin seuraavalle tiskille ja vahavistettii lähtöaika. Käytii rangella, johon caddie toi mailat lappuja vastaan. Nii, siis vesirangella. Hieman jännitti, että mitäköhän tästäkin tullee, kun oon matkustanu pitkästi. Onneksi rautamailoilla lyönti kuluki mukavasti. Feikkimailat siis. Haikiaa oli ku ei saanu vaihtaa mailaa iliman caddien venkslausta. Palavelua.

Kentällä sitte caddie lykki mailoja meiän perässä ja ilimotteli etäisyyksiä samalla ku lätkittii menemään. Mitä sitä ny ite työntämään? Greenillä caddie korjas osumajälet, merkkas pallot ja putsas ne, ja luki vielä riinit ennenku pääs puttaamaan. Huhhuh. Pelikaverit ajo autolla. Kenttä ei kestäny autoa, joten auto kuluki kentän vieressä tiellä. Peli hidastui välillä ku caddie juoksi kentän ja auton väliä hakemaan oikeita työkaluja. Melekosta touhua.

Late-lumia800_001474-normal.jpg

Kenttä oli kyllä mielenkiintonen. Huippukunnossa kyllä, mutta jossain vesiesteissä kellu kuolleita sinttejä. Eipä ihime, vesiesteitten vesi oli sameaa, varmaan dumppaavat jotakin likaista sinne. Kentän ympärille on rakennettu golf-villoja, joista mikro-osa on myyty. Siellä ne oottellee tyhyjinä ostajiaan, joita ei varmaan koskaan tuu. Kivasti tallouen rattaat pyörii ku rakennetaan.. Haikia ku melekee kaikissa myymättömissä taloissa ei ollu ikkunoita paikallaan. Hyvin tuulettuu.  Ainii. Lämpöä on about 30 astetta ja naama niinku rapujuhulilta lähettäessä. Ehkä ens kerralla aurinkorasvaa?

Late-lumia800_001467-normal.jpg

Illalla käytiin syömässä ihan kiinalaista sapuskaa. Kasvisruuat oli parhaita ja chilejäkään ei säästelty. Viien hengen illallinen makso muikeat 6€ per lärvi. Varmaa Nanchangissa sitte puolet tästä? Lähen sinne huomenna lentäen selevittämmään.