Kiinalaiset juhulii "Mid-Autumn Festivalia" syyskuussa. Kato tästä lisempää. Juhuluan aikana syyään Mooncakeja ja Pomelo-hetelmiä ja palijon muutakin (kai). Kaikkia juhulallisuuksia en kokenu tai tajunnu, mutta ainakin tavarasta jota laittaa suuhen ossaa olla jottain mieltä. Päästiin siis yhellä kiinan tunnilla maistelemmaan tavaroita teen kanssa:

 Late-lumia800_001551-normal.jpgLate-lumia800_001547-normal.jpg

No paras juttuhan tässä on pitkä viikonloppu lomaa. Myö lähettii A:n kanssa Chongqingiin kattommaa meitä suomessa opettanutta kiinan kielen opettajjaa. Lupas pittää meistä huolta. Lennot oli 160€ meno-paluuna ja hotelli oli kympin mieheen per yö. Perempänä seuraa kuvareportaasi siitä mitä siellä oli, niin koitan nyt sitte vähä avvailla kiinalaista vieraanvaraisuutta tässä kivasti.

Itellähä ei oo järkkäriä mutta tässä on esimerkiksi aika jännä kuva kaupungista illalla.

Sanottakoon kaupungista, että siellä on vajjaat 28 milijoonaa asukasta. Joku taksikuski ihimetteli ku kerrottii, että kotikaupunki Oulussa on 200 000 asukasta, että jaappa siitä sitte ja päättele kuinka palijon isompi Chongqing on. Kaupunki oli kyllä aika jännä metropoli. Koskaan kuullukkaan tästä. Joku ihimeen iso kaupunki tuolla keskellä kiinaa. Huhhuh. Jännä oli myös kaupunki. Se on ympäröity vuorilla ja keskellä kaupunkia kohtaa ruskeankeltainen Yangtze joki sekä vihreä Jialin joki. Jännä kaupunki. Vuoret ja kaks jokea yhessä ja sitte helevetisti pilivenpiirtäjiä joka puolella.

Kaupungissa oli joku aika sitte vähä korruptiota. Bo Xilai niminen kaveri, politikko, päätti sitte valakasta kunnolla pyykkiä tai puhistaa, ihe mite haluaa sanua. Vissii 5000 kaveria ui sitte kalojen kanssa. Vaikia kirjottaa enempää. Joka kerta ku kirjottaa Bo Xilai hakukonneesee nii sivut ei koskaa avaudu. Vissii kaveri oli päässy lukemaan tiilenpäitä loppuiäkseen. Kattokaa ite enemmän ku teillä on vähemmän sensuuria.


Nii siitä vieraanvarasuujesta

Meijän ope, Chang Li, tai CL, sano, että eläkää huolehtiko, he huolehtivat meistä. Ok. Kiva. Ei muute tiietäkkää mittää kaupungista. No huolenpito sitte tarkotti että:

  • Meille oli joka päivä ohojelmaa nii kulinaristisesti kuin muutenki
  • CL:n kaverit houstas meitä kans (!) Siis niinku 24/7. Olivat baarissaki nii pitkää ku meki ja joivat meijän tahtii ja tulivat seuraavana päivänä about samoilla silimillä mukkaan. Huhhuh!
  • Ei saatu maksaa ite mittää. Kuulemma kiinalaiset maksaa kavereille menot tämmösissä tappauksissa! Siis ei saatu ees kahaveita tai teetä maksaa, helevetti. Vähä oli jännä olo. 


Kulinaarijuttuja

No tämän reissun aikanahan tuli syötyä vaikka ja mitä. Ylleensä tietämättä. Parempi niin. Ruuat oli kyllä hyviä enkä ois arvannu mitä kaikkee niissä oli. Tässä vähä listaa mitä on menny kurkusta alas:

  • Iilimatoja
  • Kananjalan nahkaa
  • Kärmestä
  • Pottunuuteleita
  • Chilejä
  • Naudan kieltä
  • Naudan pötsiä
  • Jotaki jänteitä jostaki eläimestä
  • Pottumuusia!

Tässä vejellää jossaki hyvässä kiinalaisessa raflassa ruokaa. Ja joo, eipä arvais ruoista mitä oli lautasella. Hähä. CL:n vanhemmatki tuli käymää. Ei kyllä tajuttu ottaa kuvaa yhessä, helevetti! Onneks on kansainvälinen yhteiskuva ennen raflaa (ope vasemmalla, kaveri oikealla):

IMG_0066-normal.jpgIMG_0076-normal.jpgIMG_1395-normal.jpgIMG_1398-normal.jpgIMG_0075-normal.jpgIMG_0070-normal.jpg


Jatkettaa ruualla: käytii yks aamu "brunssilla" tämmösessä mestassa ja vejeltii vaikka ja mitä, en oikeen ees tiiä mitä.

IMG_0169-normal.jpgIMG_1463-normal.jpgIMG_1461-normal.jpgIMG_1459-normal.jpg


Hyvää safkaa oli. Oli pehemeetä, rappeeta, kovvaa kuorta ja pehemeetä sisusta ja soijasta. Namnam!

Tästäpä sitä sitte jaksoki lähtiä käymää vähä vanhasa kaupungisa ym. Oli helevetisti kiinalaisia. Ostettii julisteita Mao:sta ja A osti tämmösen aidon Maon käsikirjankin. 

IMG_1484-normal.jpg

IMG_0184-normal.jpgIMG_0183-normal.jpgIMG_0128-normal.jpgIMG_1468-normal.jpgIMG_1464-normal.jpg


Tuli sillee juopastua aika palijon talla reissulla. Istumalla iltaa. EI siis semmosta dokaamista. En vaan tajua paikallista tapaa. Ihan sama mihin meet nii on minimilaskutus per naamataulu. Kiva sitte tulla alakoholittomalla linijalla juomaa joku 100 pulloo vettä että saat laskun täyteen.. Nojuu. Ekana ilta oltiin tosiaan CL:n vakkaribaarissa. Tilattii pullo giniä pöytään ja miksereitä. Ainoo vaa että Gini ja kaikki muukin baarissa oli feikkiä. Huomas mausta. Helevetti että on ovelia nuo kiinalaiset. Laimentaa tai jotenkin muuten vaan muutaa tuotetta. Tehhää 10 pullosta 11 pulloo. Enemmän massia firmalle. 

Baarissa oli ny pimiää ja näin nii en laita kuvia. En vaan tajua miksi 28 milijoonan ihimsen kaupungin keskutassa on näin palijon elämää la-su yönä klo 03:00:

IMG_1507-normal.jpg


No tuota. Vietettiin paljon aikaa kavereitten kanssa eri paikoissa syöden ja rupatellen. Sitä kai se elämä ylipäänsä on? Siksipä laitan tästä vähän kuvia keskustasta, jokiristeilyltä ja kaupungista, avot!

IMG_1413-normal.jpgIMG_1419-normal.jpgIMG_0090-normal.jpgIMG_0108-normal.jpgIMG_1492-normal.jpgIMG_1489-normal.jpgIMG_1499-normal.jpgIMG_1494-normal.jpgIMG_1495-normal.jpg